Covid-19

Hej på er alla medeltidsvänner !

Tyvärr så måste vi meddela att vi inte kommer kunna arrangera Visingsö Tornerspel i år heller. 

Detta pga av den situation som vi fortfarande befinner oss i. 

Trots att man har gjort lättnader var det gäller besökare, så blir det ändå svårt för vår förhållandevis lilla grupp som arrangerar detta att få det att gå runt.

Vi vill heller inte göra avsteg ifrån saker som vi tycker ska finnas med på vårt evenemang bara pga ekonomi. Utan vi vill kunna skapa en magisk miljö med myller av människor som njuter av underhållning, god mat och ett fantastiskt hantverk.


Men vi har fortfarande inte glömt bort vårat efterlängtade 20års jubileum.

Vi hoppas av hela våra hjärtan att 2022 ska bli då det blir av 

Visingsö Tornerspel 2019

Tornering med riddare, gycklare, musiker och medeltida marknad och mycket mer!

Kliv av färjan, följ jublet från publiken och dofterna från marknaden.

Med Visingsborg och den stora ekskogen som kuliss hälsar vi dig varmt välkommen till Visingsö Tornerspel 2019. Här har klockan vridits tillbaka till medeltid.

Under en helg i augusti återspeglas Visingsös storhetstid under medeltiden genom ett Tornerspel med ekskogen och Visingsborg som kuliss. Möt de färgsprakande tappra riddarna med deras snabba hästar. De möts man mot man med sänkta lansar och höjda sköldar de kämpar för ära, berömmelse och de fagra möerna. I ett kämparslag och i en tornering som du sent ska glömma!
På medeltidsmarknaden som finns i anslutning till tornerspelsområdet kan du finna allt från helstektgris, till brända mandlar, smycken, läder, kläder, smeder, hantverkare, vapen och mycket mer. Känn dofterna och dröm dig bort till en svunnen tid. 
Pröva på pilbågsskytte och yxkastning. Lär dig hur man gör en ringbrynja eller varför inte låta barnen pröva på ponnyridning.
Låt dig underhållas av gycklarna Knaster och Knas som utför de mest halsbrytande och farliga trick med allt från eldslukning till jonglering i deras spännande gycklarshow.
Lyssna på musikanterna i denna härliga atmosfär.
 
Välkomna till en fullspäckad och spännande helg på kungarnas Visingsö!

Information

Nyheter